1993

1993. november 5., péntek I. évfolyam, 157. szám

***      1993. november 4-én és 5-én az SZKT Programbizottságának tagjaiból és szakértőiből álló munkacsoport kétnapos tanácskozást tartott az RMDSZ bukaresti székházában.

A munkacsoport áttekintette azt a Kisebbségi törvénytervezetet, amelyet az Ügyvezető Elnökség felkérésére egy szakbizottság állított össze. A szakbizottság részéről jelen volt Magyari Nándor László önkormányzat- és reformügyi alelnök és Sinkó István Kolozs megyei képviselő, a Programbizottság tagjaiként Tokay György, az RMDSZ képviselőházi frakciójának elnöke, ügyvezető politikai alelnök, Varga Attila Szatmár megyei és Mazalik Alfréd Máramaros megyei képviselő, Béres András, továbbá egy jogász szakértőcsoport képviseletében Imreh Ernő marosvásárhelyi jogász. A tanácskozáson jelen volt Bíró Anna-Mária, a szövetségi Elnöki Hivatal politikai tanácsosa.

A tanácskozáson kiegészítő javaslatokat fogalmaztak meg az RMDSZ Kisebbségi törvénytervezetével kapcsolatban, amelyeket az SZKT közeli ülése elé terjesztenek. A javaslatok rendszerezésével, véglegesítésével, valamint előterjesztésével Varga Attilát bízták meg.