1993

1993. november 26., péntek I. évfolyam, 171. szám

***      A Gazdasági Főosztály szervezésében 1993. november 26-án Csíkszeredában tanácskozás zajlott le a területi szervezetek elnökeinek és gazdasági alelnökeinek részvételével. A munkatanácskozáson jelen volt György Béla Zsolt ügyvezető gazdasági alelnök és Czédly József, a Tulipán Kft. vezérigazgatója.

A tanácskozáson megvitatták az RMDSZ szerepvállalását a kárpótlási jegyek kikézbesítésében és egy, a kárpótlásra jogosultak tájékoztatását szolgáló gyakorlati útmutató, eligazító kiadvány megjelentetésében.

A tanácskozáson megtárgyalták a Tulipán Kft. átszervezésének gyors és operatív megoldásával kapcsolatos tennivalókat is.

Mindkét tárgykörben hangsúlyozott szerep hárul a területi szervezetekre, amelyeknek megnövekedett hatáskörébe tartozik a tárgyalt kérdések megoldása.

 

***      1993. november 28-án, vasárnap Kijevbe utazik az a román parlamenti küldöttség, amely november 29-e és december 1-e között részt vesz a Fekete-tengeri övezet Parlamenti Uniójánk őszi üléssszakán. A küldöttséget Kerekes Károly Maros megyei képviselő vezeti.

Az ukrán fővárosban sorra kerülő ülésszak napirendjén a szakbizottsági beszámolók megvitatása és elfogadása, valamint a jövő évi tevékenységi tervezet véglegesítése szerepel.