1993

1993. november 19., péntek I. évfolyam, 166. szám

***      1993. november 13–14-én Dunaszerdahelyen tartotta III. közgyőlését a szlovákiai Magyar Polgári Párt. A közgyőlésre meghívót kapott szövetségi szinten az RMDSZ, valamint a Szabadelvő Kör és a MISZSZ. A marosvásárhelyi SZKT-val való időbeli egybeesés miatt, Markó Béla szövetségi elnök megbízásából mindhárom szervezetet Mátis Jenő képviselte.

A közgyőlés elfogadta a Magyar Polgári Párt helyi önkormányzati programját, különös tekintettel arra, hogy jövőre Szlovákiában helyhatósági választások lesznek.

A közgyőlés alkalmával Mátis Jenő megbeszéléseket folytatott a Magyar Polgári Párt vezetésével, A. Nagy László elnökkel, a két érdekképviseleti szervezet kapcsolatainak elmélyítéséről. Ugyanakkor kapcsolatfelvétel történt a Szlovákiai Vállalkozók Pártjával, amelynek elnökével, Vladimir Randa úrral szintén hasznos megbeszélésre került sor.

A külföldi meghívottak sorában jelen voltak a Magyar Polgári Párt dunaszerdahelyi tanácskozásán – többek között Pető Iván, az SZDSZ elnöke, Német Zsolt és Tirts Tamás, a FIDESZ alelnökei.