1999

1999. július 23., péntek VII. évfolyam, 1520. szám

***  Csütörtökön, július 22-én, Markó Béla szövetségi elnök részt vett és ünnepi beszédet mondott Kézdivásárhelyen a Bem József tábornok mellszobrának felavatásán. Az avatóünnepségen jelen volt Németh Zsolt a Magyar Külügyminisztérium politikai államtitkára, aki Orbán Viktor magyar miniszterelnök üdvözletét tolmácsolta az egybegyülteknek és aki Markó Bélával együtt leplezte le a Vetró András szobrászmûvész készítette mellszobrot. Jelen voltak még Kovács István író, Magyarország krakkói fôkonzulja, Komlóssy József, a FUEV alelnöke, Mireclav Olender, a bukaresti lengyel nagykövetség tanácsosa, akik valamennyien méltatták Bem alakját, továbbá Tamás Sándor háromszéki képviselô mellett az RMDSZ Kovászna megyei, illetve kézdivásárhelyi és kézdiszéki szervezetének vezetôi, megyei és helyi önkormányzati tisztségviselôk.

Az ünnepi szónoklatok után a jeles vendégek koszorút helyeztek el Bem tábornok mellszobránál és Petôfi Sándor tavaly nyáron leleplezett dombormûvénél.

 

***      Markó Béla szövetségi elnök szombaton, július 24-én, részt vesz és elôadást tart Tusnádfürdôn a X. jubileumi Bálványosi Nyári Szabadegyetem utolsó napjának rendezvényein. Az RMDSZ szövetségi elnöke a regionális együttmûködés és az európai stabilitás témájáról tart vitaindítót.