1997

1997. május 9., péntek V. évfolyam, 1023. szám

***      Az ellene folyó ügyészségi eljárás okán felfüggesztette tisztségéből Alexandru Cuc szatmárhegyi RTDP-s polgármestert Riedl Rudolf, Szatmár megye prefektusa. Mint ismeretes, Alexandru Cuc szatmárnémeti és Szatmár megyei egykori és mai hatalmasságoknak jogtalanul, hivatali visszaélés és csalás útján utalt ki telkeket, amelyeken mesés paloták épültek fel. Az RMDSZ-es prefektus szerint a szatmárhegyi telekügyek azonban csak a jéghegy csúcsát jelentik, sokkal nagyobb korrupciós ügyek vannak vizsgálat alatt, és becslése szerint két héten belül minden a felszínre kerül.

 

***      Május 6–7-én a szovátai Teleki Oktatási Központban tartották meg a Kolozsvári Magyar Diákszövetség menedzsment-esettanulmányi vetélkedőjének országos szakaszát. A kiváló és hírneves szakemberekből álló zsüri által elbírált versenyen Erdély egyetemi központjaiban tanuló hallgatók vettek részt. A rendezvényt az Illyés Közalapítvány és a Kolozsvári Magyar Diákszövetség közgazdászklubja támogatta.

 

***      Tavaly novemberi megválasztása óta – immár öt hónapja – nincs irodája Kolozsváron Eckstein-Kovács Péternek, az RMDSZ Kolozs megyei szenátorának. Sem a prefektus, de főleg a Polgármesteri Hivatal nem gondoskodott számára megfelelő irodáról. Minthogy országos viszonylatban egyedülálló esetről van szó, az RMDSZ-honatya úgy döntött, tiltakozásként pénteki, május 9-i fogadóóráit az utcán, pontosabban a Polgármesteri Hivatal Mócok utca 1. sz. alatti bejárata előtt tartja délután 14–16 óra között.