1997

1997. december 4., csütörtök V. évfolyam, 1168. szám

***      1997. december 4-én, csütörtökön Victor Ciorbea miniszterelnök a Szenátus és a Képviselőház együttes ülésén bemutatta az átalakított kormány új tagjait. A kormányzati munka átszervezésére, a reformfolyamat felgyorsítására tett kormányintézkedések és célkitőzések ismertetése után a parlamenti pártok képviselői fejtették ki álláspontjukat a kormány egyéves munkájáról, valamint az előterjesztett kormányátalakításról. Az RMDSZ parlamenti csoportjának nevében Verestóy Attila szenátor, a szenátusi frakció elnöke szólalt fel.

A többórás vita után a plénum titkos szavazással, 277 mellette és 124 ellene leadott szavazattal elfogadta a kormány összetételének és struktúrájának módosításáról szóló Határozatot.

 

***      Szombaton, november 29-én Tamás Sándor Kovászna megyei képviselő és Molnár Endre, az RMDSZ kézdiszéki szervezetének ügyvezető elnöke Gelencén és Almáson tartottak tájékoztatót a Földtörvény módosításáról. Településenként közel száz érdeklődő vett részt a számos gyakorlati kérdést megvilágító összejöveteleken, amelyeken különösen a közbirtokossági és magántulajdonú erdők helyzetéről esett szó.

 

***      1997. december 6-án, szombaton de. 10.00 órakor tartja Küldöttgyőlését a Magyar Ifjúsági Tanács a kolozsvári Brassai Sámuel Líceumban.