1997

1997. december 22., hétfő V. évfolyam, 1180. szám

***      December 19-én, pénteken ülésezett Kolozsváron az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége. Az ülésen részt vett Markó Béla szövetségi elnök is, aki tájékoztatót tartott a kormánykoalíciós tárgyalásokról, különös tekintettel a koalíció mőködésének egyes vonatkozásaira.

A testület aktuális bel- és külpolitikai kérdéseket vitatott meg – köztük a Tanügyi törvény módosításáról szóló Sürgősségi kormányrendelet szenátusi elfogadása után kialakult helyzetet és az RMDSZ–re ezzel kapcsolatban háruló időszerő feladatokat –, és áttekintette az ország integrációs politikájának valóra váltásához szükséges teendőket.

Az Ügyvezető Elnökség szervezési kérdéseket is megtárgyalt és megfelelő határozatokat fogadott el.

 

***      Ádám Attila zabolai (Orbaiszék) polgármester meghívásának eleget téve Puskás Bálint szenátor, Tamás Sándor képviselő és Molnár Endre, a Kézdiszéki Területi Szervezet ügyvezető elnöke Székelytamásfalván és Szörcsén vettek részt falugyőlésen. A találkozók fő témája a Földtörvény módosítása után kialakult helyzet értékelése, a felmerülő problémákra való válaszkeresés és megoldás volt.

A jelentős számú résztvevőt elsősorban az állami gazdaságok és a kísérleti állomások által használt földterület, valamint a közbirtokossági erdők sorsa érdekelte.