1994

1994. július 19., kedd II. évfolyam, 329. szám

*** A Fiatalok a Demokráciáért Alapítvány (FIAD), a MISZSZ és a Reform Tömörülés szervezésében július 19–24-e között immár ötödször rendezik meg a Bálványosi Nyári Tábort és Szabadegyetemet. Az idei rendezvényen különösen az ifjú generáció helykeresése témakörében Fiatalok a posztkommunista társadalomban címmel rendezett kerekasztalon várható érdekes vita. Minden nap más-más témakörben hangzanak el hazai és külföldi meghívottak vitaindító előadásai, s a kirándulások mellett tábortőz, politikai kabaré, táncház-rendezvények és más vonzó esti programok szolgálják, a kialakult hagyományoknak megfelelően, a fiatalok kikapcsolódását, kulturált szórakozását. Íme, a részletes program:
Kedden, július 19-én este: Tábornyitó Táncház a Bodzafa és Tilinka együttesek társaságában.
Szerdán, július 20-án Hogyan vállalkozzunk a nap témája. Meghívott előadók: Zwack Péter, Varujan Vosganian, Pillich László és Vigh Ádám. Este: Politikai kabaré az Éneklő Borz együttessel.
Csütörtökön, július 21-én, a nap témája: Mőködő önkormányzatok. Meghívott előadók: Baál László, Adrian Moruzzi, Aurelian Craiuøiu, Magyari Nándor, Toró T. Tibor. Este: Páll Apostol levelei a Kaláka együttes előadásában.
Pénteken, július 22-én A kultúra alternatíváiról Gyurgyák János, Pokorny Zoltán, Gabriela Adamešteanu, Thomas Kleininger, Egyed Péter és Csutak István tart vitaindító előadást, délután pedig a már említett Ifjúságpolitikai kerekasztalra kerül sor. Vitaindító: Tamás László, az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége keretében újonnan létrehozott Ifjúsági Főosztály vezetője. Este: A bor filozófiája Csávossy György olvasatában.
Szombaton, július 23-án, Közösségteremtő egyházak a nap témája. Meghívott: Balogh Zoltán, Justin Marchis, Earl Pope, Cs. Gyímesi Éva, Bíró A. Zoltán, Vetési László. Délután: Politikai Fórum; meghívottak: Karen Fogg, Kövér László, Horia Rusu, Dorel Šandor, Gabriel Andreescu és Markó Béla. Este: Nosztalgia-koncert az AMI együttes és az RT közremőködésével.
Vasárnap, július 24-én táborbontás és Anna napi ünnepségek a Szent-Anna tónál.