1993

1993. augusztus 12., csütörtök I. évfolyam, 96. szám

***      A szatmárnémeti Kölcsey Kör előre jelzi, hogy rendezvénysorozatot szervez Jakabffy Elemér (1881–1963), a két világháború közötti időszak kiemelkedő romániai magyar közéleti személyisége, politikusa, a Lugoson megjelent Magyar Kisebbség c. folyóirat szerkesztője és kiadója, Szatmár megye két törvényhozási ciklusban megválasztott parlamenti képviselője emlékére.

Szatmárnémetiben 1993. október 29-én és 30-án tudományos tanácskozásra kerül sor Az európai nyitott társadalom és a kisebbség; Tradiciók a Kárpátmedence magyar közgondolkodásában címmel, melyre számos politikust, történészt és a kisebbségek – különösképpen a magyarság – kérdéseivel foglalkozó szakembert hívtunk meg a térség országaiból. Terveink szerint a rendezvénysorozat október 31-én Lugoson, Jakabffy Elemér szülővárosában zárulna emléktábla avatással és emlékünnepséggel.

Az előadók és a vendégek szerény ellátásáról, valamint a rendezvény egyéb költségeinek a fedezéséről a szatmárnémeti Kölcsey Kör – alapítványok és intézmények, vállalkozók és magánszemélyek önzetlen anyagi támogatásával – igyekszik gondoskodni.

Bővebb felvilágosítást a Kölcsey Kör részéről Muzsnay Árpád nyújthat.

 

***      Híreket kérünk, várunk a Tájékoztató számára az összes szervezetektől.